3 stycznia 2013

Najszybsza zupa pomidorowa

Zazwyczaj, gdy zostaje mi rosół z poprzedniego dnia, robię szybka zupę pomidorową. Wystarczy puszka pomidorów lub koncentrat pomidorowy, do tego makaron i mam obiad w 10-15 minut. 

Dla dzieci niejadków idealnie sprawdza się makaron w postaci rożnych kształtów, np. gwiazdki, literki.
  • 250 g drobnego makaronu (np. gwiazdki)
  • 2 litry rosołu
  • 1 puszka pomidorów/ lub 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • siekana natka pietruszki 
  • kilka łyżek śmietany (niekoniecznie)
Do gotującego się rosołu dodać zmiksowane pomidory z puszki (lub koncentrat pomidorowy). Gotować na wolnym ogniu przez kilka minut. 
Na koniec dodać śmietanę, ugotowany w międzyczasie makaron oraz natkę pietruszki.

4 komentarze:

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).