11 grudnia 2013

Pasta jajeczno-mięsna na kanapki

Wiem, że lubicie szybkie przepisy, więc dziś proponuję ekspresową i smaczną pastę do chleba. Dobra na śniadanie lub kolację. Jeśli lubicie bardziej gładkie pasty, można wszystko rozdrobnić widelcem, a wędlinę pokroić jeszcze drobniej.

  • 2 jajka 
  • 2-3 plastry wędliny drobiowej 
  • 2 łyżki Majonezu dekoracyjnego Winiary
  • sól i pieprz do smaku 
  • 1 łyżeczka siekanej natki pietruszki lub koperku

Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w drobna kostkę.
Wędlinę również pokroić w drobną kostkę.
Do miseczki wrzucić jajka i wędlinę, dodać majonez (w ilości według uznania). Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem i delikatnie wymieszać.
Przed podaniem można posypać siekaną natką pietruszki lub koperkiem.
Najlepiej smakuje na ciemnym domowym pieczywie.

3 komentarze:

  1. Pychotka, lubię kiedy kanapki nie są nudne :D Zapraszzam do mnie, u mnie też coś śniadaniowego lub kolacyjnego :)

    OdpowiedzUsuń
  2. I już wiem co dzisiaj podam na kolację.

    OdpowiedzUsuń
  3. O kurcze, nie wiem, czy odważyłabym się zrobić wytrawne te placki owsiane. Może kiedys spórbuję :D

    OdpowiedzUsuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).