4 czerwca 2012

Ciastka francuskie nadziewane

Ciasto francuskie na słodko...
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • dowolne owoce (świeże/ z puszki), u mnie brzoskwinie i jabłka
  • czekolada 
  • dżem
  • białko jajka

Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy w duże kwadraty, owoce kroimy na kawałki, czekoladę łamiemy na małe kostki. Składniki wykładamy na poszczególne kawałki ciasta. Ciasto zwijamy w dowolne formy (rogaliki, rożki, torebki), smarujemy roztrzepanym białkiem jajka, posypujemy cukrem i kładziemy je na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy do zarumienienia ok. 15-20 min. w 200'C.

2 komentarze:

  1. Też robię takie ciasteczka ale kupuję ciasto francuskie Linessa z Lidla,bo to zawsze mniej kalorii i równie pyszne.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo za podpowiedź :) Następnym razem poszukam takiego w Lidlu.

      Usuń

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).