7 czerwca 2012

Szarlotka z kisielem

Ekspresowa!


  • kisiel 2 szt.
  • jabłka  
  • biszkopty/ spód biszkoptowy/ herbatniki
  
Obrać i zetrzeć jabłka, zagotować je i dodać do nich wg.uznania cukru/ słodziku. Kisiel rozrobić w wodzie (200 ml) i dodać do ugotowanych jabłek. Wszystko zagotować i dodać cynamon do smaku.  
Wyłożyć blachę papierem. Ułożyć małe okrągłe biszkopty/herbatniki na blachę jeden obok drugiego. Wyłożyć gorący mus jabłkowy na biszkopty. Całość posypać startymi na tarce biszkoptami. Odstawić do wystygnięcia.

2 komentarze:

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).