11 marca 2013

Omlet z kiełkami i szynką

Puszysty omlet to dobry pomysł na szybkie i sycące śniadanie czy kolację. Można w nim przemycić np. zdrowe kiełki. Moje dziecko go uwielbia. 
Do przygotowania omletu użyłam shakera do jajek i dressingów, a usmażyłam go na oleju rzepakowym (przekazanym w ramach kampanii "Pokochaj olej rzepakowy").

  • 2 jajka
  • 5 łyżek dowolnych kiełków
  • 2 plasterki szynki
  • 1 łyżka mąki 
  • sól, pieprz
  • olej rzepakowy do smażenia
Jajka ubić, dodać mąkę, dobrze wymieszać, a następnie dodać pokrojone kiełki oraz szynkę i przyprawy.  
Wymieszać i wlać na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. 
Smażyć krótko z obu stron do przyrumienienia.

1 komentarz:

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).