18 marca 2015

Zupa krem z warzyw bez gotowania, w kilka minut

Zupa krem z warzyw bez gotowania z blendera w kilka minut
Zupa idealna w sytuacji, gdy nie mamy czasu na zrobienie tradycyjnej zupy lub gdy nie mamy świeżych warzyw. Wychodzi smaczna i kremowa, a jej przygotowanie zajmuje kilka minut.


Składniki na 1 porcję:
  • 1 szklanka mieszanki warzywnej (brokuł, kalafior, marchew)
  • 1/2 szklanki włoszczyzny mrożonej
  • 3 łyżki płatków jaglanych błyskawicznych
  • 1/2 łyżeczki domowej jarzynki
  • 1/2 łyżeczki oliwy
  • sól, pieprz
  • gorąca woda lub bulion
  1. Składniki umieść w blenderze kielichowym.
  2. Zalej wrzątkiem trochę ponad poziom warzyw i blenduj kilka minut, do uzyskania aksamitnej konsystencji.
  3. Spróbuj i ewentualnie dopraw do smaku lub dolej więcej wody, według uznania.
  4. Przed podaniem posyp siekaną natką pietruszki i polej oliwą z pierwszego tłoczenia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).